header

Specialisten

Prof. dr. J.H. Arendzen

Na een aantal jaren als huisarts te hebben gewerkt heb ik mij gespecialiseerd in de revalidatiegeneeskunde. Een vakgebied dat medische en biomechanische kennis combineert met inzichten in het mentale functioneren van mensen. Opgeleid en gewerkt in het Academisch Ziekenhuis in Groningen, via het VUMC en het revalidatiecentrum Beatrixoord (nu onderdeel van het UMCG) heb ik de laatste 13 jaar als hoogleraar revalidatiegeneeskunde in het Leids Universitair Medisch Centrum gewerkt. Daar hebben wij met behulp van robottechnologie (in samenwerking met de TU Delft) onderzoek gedaan naar bewegingsstoornissen.

Sinds 2014 werk ik met veel plezier bij Cavari Clinics. Ik zie daar mensen met klachten van hun houding- en bewegingsysteem (rug, knie, schouder) samen met een vaste fysiotherapeute. Analyse van klachten en stoornissen in het bewegen staan op de voorgrond, gevolgd door adviezen en eventueel doe ik mee in een behandeltraject.

Het zorgvuldige bestuderen van eerder onderzoek en behandeling, de brede medische en paramedische expertise, inzet van uitgebreide beeldvormende en laboratorium onderzoeken en de intensieve samenwerking met een psychiater leveren dikwijls nieuwe inzichten en behandelmogelijkheden op.