header

Specialisten

Stefanie Overkamp

Ik ben Stefanie Overkamp en ik ben werkzaam als fysiotherapeut bij Cavari Clinics.

Sporten, biomechanica van de bewegende mens en revalidatie hebben altijd al mijn interesse getrokken. Daardoor heb ik voor mijn studie een uitstapje naar België gemaakt om daar revalidatiewetenschappen en kinesitherapie te gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven, waarbij ik mij tijdens de master heb gespecialiseerd in musculoskeletale revalidatie.

In het werk bij Cavari Clinics ben ik actief op verschillende terreinen. Binnen de diagnostiek is er een nauwe samenwerking met de revalidatiearts, wat maakt dat er grondig wordt gekeken naar het houdings- en bewegingsapparaat. Steeds opnieuw is het een leuke uitdaging om de onderliggende oorzaak van het probleem te ontdekken.

Binnen de behandeltrajecten begeleid ik met veel plezier mensen met uiteenlopende klachten. Afhankelijk van het type klachten variëren de behandelingen van actieve therapie tot manueel-therapeutische behandeltechnieken in combinatie met gerichte training. Doelstelling hierbij is om de fysieke en mentale fitheid, stabiliteit en de biomechanica van het lichaam positief te beïnvloeden. Ik sport graag en daardoor ben ik erg gemotiveerd om met patiënten mee te sporten. Hierbij probeer ik patiënten te motiveren om een meer actieve levensstijl te gaan aannemen.

Daarnaast ontwikkelen wij met het gehele medisch team wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve zorgprogramma’s.

Binnen Cavari Clinics werken wij met een enthousiast en gemotiveerd team. Er is persoonlijke aandacht voor de mensen en er wordt door het hele team meegedacht aan een oplossing voor complexe medische problemen. Hierdoor kunnen er op maat gemaakte zorgtrajecten aangeboden worden die aansluiten bij de hulpvraag van de patiënt. Juist dit aspect maakt mijn werk erg leuk en afwisselend en het geeft mij veel voldoening.